1.9.24

Kärla jahimehed on jätkuvalt tegusad

 Kel on jätkunud aega ja tahtmist ja osanud enda nõusse saada ka jahijumalanna Diana, on kopsakat saaki teinud. Käesolev lugu on viimase paari nädala saagist, mil küttidel taskus lisaks veel ka hirvelehma ja -vasika laskmise luba. Kas just kiidelda saab, aga hirvejaht on igatahes lahti läinud.

Kas kotkas või kull, see on küsimus. Kauneid looduspilte näeb nii looduses liikudes kui ka jahikaamerate silmade läbi.

Foto Arne ja Kristeli kaamerast

Kahjuks ei ole edukast hirvekütist välja panna mitte ühtki pilti sel lihtsal põhjusel, et neid pole blogisse  saabunud. Loodame neid saada edaspidi, sest ka sarvikute laskmise aeg on kätte jõudnud. Aga me ei jäta ritta sättimata mitte ühegi tubli küti nime, kes saagi teinud, nii ka seekord. Aruandest nähtub, et Timo Jõeäär, Turvaldt Kuusk, Urmas Pildre ja Kristel Hani on tabanud hirve. Hirve ja soku on saanud Aarne Mesila ja Henri Viskus. Jürgen Tamm on küttinud 3 hirve, metssea ja soku, Madis Mets 2 hirve ja metssea. Viimase kahe mehe saagist on osa läinud ka seltsi heaks.

Rain arvab, et ta pole oma elus seni veel nii suurt siga saagiks saanudki
Pildi saatis Rain Mesila

Metssea ja soku on viimasel paaril nädalal tabanud Tiit Mägi ja Toivo Vaik. Metssead on küttinud Riivo Mesila ja Rain Mesila. Sokumehed on veel Reimo Prants ja Rein Maimann.

Ka Toivo meenutab pingsalt, millal temagi viimati nii kopsakat kärssnina tabanud on
Foto: Olav Etverk

Tasapisi on meil au sisse tõusmas ka koprajaht, ilmselgelt on selle põhjuseks kopra leviku suurenemine. Kobras on küll väike ja ilus loom, ent pahategusid teha oskab rohkemgi veel kui mõni suuruluk. Selle hooaja koprajahimehed on Riivo Mesila, Jürgen Tamm ja Bert Lepik.

                                                                            Kobras Riivo Püünises
                                                
Sedakorda siis sellised nopped. Juhul kui blogi on teinud statistikat avaldades mõne vea (mida varem on juhtunud), siis on kõigil asjaosalistel õigus nõuda selle parandamist.

Siia lõppu mahub veel ka üks tore juhtum, mis otseselt pole küll jahipidamisega seotud, ent ometi on jahimehed selles loos osalised. Nimelt sai Toivo ühelt tuttavalt reede keskpäeval abipalve kõigile jahimeestele, et Kuremetsa külast on juba paar päeva kadunud üks noor huski tõugu koer, kes ilmselt ei leia enam koduteed üles. Kohe sai info edastatud meie jahimeestele ning nagu naelepea pihta leidis Neeme Sinimeri hilisõhtul pimedas kodu poole liikudes loomakese üles Hirmuste küla teelt. Loom sai Neemelt lohutuseks pai ja tema pilt liikus neti kaudu omanike juurde. Suured tänusõnad hoolivatele jahimeestele saabusid õhtul kell 23.45 peale õnneliku pere kokkusaamist.

EDUKAT JAHIHOOJA JÄTKU!