15.9.24

Ühisjahid laksid käima!

 Kell 5 oli Jahilossi ees rivis 27 unetut jahilist. Kõik olid väge täis, enamusel oli jutustada mõni hiljutine juhtum individuaaljahist. Melu oli igatahes töine ja peale kohustuslike rituaalide andis jahijuhataja Sven Mägi korralduse sõita sinna, kuhu igaüks oma unelmate paiga teiste ees avalikustas.

Siin nad on, et kuulata juhataja käsulaudasid. Pildilt puudu pildistaja ehk siis Kristel.




     Oli alles tume hämarik kui paugud juba kõlama hakkasid. Selle hooaja ühisjahtide hirvesaaga avas Olav Etverk. Saaklooma pea sarnanes veidi küll kaelkirjaku omaga, ent siiski oli ta hirvepull. Riburada tuli kohe lisa, sest hommikusteks hirveküttideks said veel Andero Saimre, Taivo Villak ja külaline Pekka Martikkainen.                 




Pilte tegid Toivo Vaik, Rain Mesila ja Andero Saimre. Viimasel polnud hetkel ühtki fotograafi käepärast ja nii pidi saakloom üksinda pildile mahtuma. Pekkal aga hakkas jahirituaalidega nii kiire, et pilt unus sootuks tegemata.

Võib rahule jääda, lisada saab veel seda, et nähti metkitsi-sokkusid, metssigu ja põtru. Kelle suunas tuld ei antud, need jäid küttimiseks liiga kaugele või polnud neid saagiks ette nähtud.

Järgmiseks jahiks koguneme Madisepäeval ja seetõttu kavandab MADIS METS jahi juhatamist. Igatahes lubas ta sellele mõelda. Eks jahihommikul näe, et kes ja mis.

Seega, järgmiseks ühiseks hiilimis-varitsusjahiks koguneme 21. septembril kell 5.16 Jahilossi.

EDUKAT JAHTI KA ÜHISJAHTIDE VAHELE!